Tandbehandlinger

Din hunds tænder er skarpe og bygget til at fastholde (hjørnetænder) mad/bytte og til at skære/rive (kindtænder)føden over.

Vi mennesker har flade kindtænder som er beregnet til at tygge med, men din hund kan få de samme sygdomme i deres tænder som du kan: knækkede tænder, fejlstillede tænder, cyster og paradentose. Det største tandproblem hos hunde er paradentose der fører til tab af tænder og i værste fald infektioner. Undersøgelser viser at 8 ud af 10 hunde har paradentoseforandringer i deres tænder som 2 årige!

Hunden fødes med tandanlæg og mælketænderne (ialt 28 stk) begynder at vokse frem fra 6 ugers alderen. Når hvalpen er 5-7 måneder gammel skifter den mælketænderne og får de blivende tænder. Det er vigtigt at holde øje med om hvalpens tandstilling er rigtig og om mælketænderne falder ud som de skal. Læs mere om mælketænder her.

Hunde der har et fuldt tandsæt har 42 tænder. 4 hjørnetænder, 6 fortænder i over og undermund, 6 kindtænder i hver side af overmunden og 7 kindtænder i hver side af undermunden.

Mange bliver overraskede over at deres dyr har løse tænder eller tandkødsbetændelse fordi dyrene ikke altid viser tydeligt, at de har tandsmerter.

Men der er ingen tvivl om, at dårlig mundhygiejne er til gene for dyrene,

for ejerne fortæller os ofte at dyret er blevet gladere og mere livlig efter en tandbehandling.

Udtalelser fra vores kunder

"God service"

Kanon med dyrene. Altid søde og venlige. Altid parat til en snak hvis der er noget man har brug for råd og vejledning til.

Christina Niemiec

"Super dejligt personale"

Min dejlige hvalp elsker at komme der ned og føler sig så tryg, så  skønt med en god dyrlæge i Brønderslev.

Karoline Jensen

"Forståelse og hjælp"

Tusind tak for forståelse og hjælp fra klinikken i vores lidt uheldige situation for et år siden. Nu er mis hjemme og alle er glade.

Anne Ulrich

"Dyrlægen god under hele behandlingen"

Vil gerne sige tak for den rummelig service, hvor jeg havde mulighed for at min søn kunne være med. 

Gitte Louise

​Kontakt os

​​Nøragervej 3, 9740 Jerslev J

Klik her for rutevejledning

Bredgade 72, 9700 Brønderslev

Klik her for rutevejledning


Telefon: 98 83 10 10

E-mail: kontakt@jerslevdyreklinik.dk

Åbningstider

Jerslev:​

Mandag - Fredag

08.00 - 16.00

Brønderslev​:

Mandag - Fredag

12.00 - 17.00

Lørdag og søndag

Lukket