Tandbehandlinger

Din hunds tænder er skarpe og bygget til at fastholde mad/bytte (hjørnetænder) og til at skære/rive føden over (kindtænder).

Vi mennesker har flade kindtænder, som er beregnet til at tygge med. Hunde kan få de samme sygdomme i deres tænde,  som du kan: knækkede tænder, fejlstillede tænder, cyster og paradentose. Det største tandproblem hos hunde er paradentose, der fører til tab af tænder og i værste fald infektioner. Undersøgelser viser, at 8 ud af 10 hunde har paradentoseforandringer i deres tænder som 2-årige!

Hunde fødes med tandanlæg, og mælketænderne (i alt 28 stk.) begynder at vokse frem fra 6-ugers alderen. Når en hvalp er 5-7 måneder skifter den mælketænderne og får de blivende tænder. Det er vigtigt at holde øje med, om hvalpens tandstilling er rigtig, og om mælketænderne falder ud, som de skal. Læs mere om mælketænder her.

Hunde, der har et fuldt tandsæt, har 42 tænder: 4 hjørnetænder, 6 fortænder i over- og undermund, 6 kindtænder i hver side af overmunden og 7 kindtænder i hver side af undermunden.

Mange ejere bliver overraskede over, at deres dyr har løse tænder eller tandkødsbetændelse, for dyrene viser ikke altid tydeligt, at de har tandsmerter.

Der er dog ingen tvivl om, at dårlig mundhygiejne er til gene for dyrene,

og ejerne fortæller os ofte, at dyret er blevet gladere og mere livlig efter en tandbehandling.

Udtalelser fra vores kunder

"God service"

Kanon med dyrene. Altid søde og venlige. Altid parat til en snak hvis der er noget man har brug for råd og vejledning til.

Christina Niemiec

"Super dejligt personale"

Min dejlige hvalp elsker at komme der ned og føler sig så tryg, så  skønt med en god dyrlæge i Brønderslev.

Karoline Jensen

"Forståelse og hjælp"

Tusind tak for forståelse og hjælp fra klinikken i vores lidt uheldige situation for et år siden. Nu er mis hjemme og alle er glade.

Anne Ulrich

"Dyrlægen god under hele behandlingen"

Vil gerne sige tak for den rummelig service, hvor jeg havde mulighed for at min søn kunne være med. 

Gitte Louise

​Kontakt os

​​Brønderslev Dyrehospital

​Østergade 85, Brønderslev

Klik her for rutevejledning


Telefon: 98 83 10 10
​(telefonen er lukket 12.30-13.30)

E-mail: kontakt@jerslevdyreklinik.dk

ÅbningstiderMandag - Fredag

08.00 - 17.00​

Lørdag og søndag

Lukket