Sterilisation

Hunhunden bliver kønsmoden, når den går i sin første løbetid, det kalder man hunhundens blødningsperiode.

Den første løbetid kan starte allerede fra 6-måneders alderen, men det mest almindelige er, at det starter ved 10-11 måneders alderen. Den første blødning er nogle gange bare en kortvarig blødning, og den kan være svær at opdage.

Blødning fra skeden kan også være tegn på blærebetændelse, så det kan være nødvendigt at foretage en urinundersøgelse for at udelukke dette.

Løbetiden hos den voksne hund varer typisk imellem 7 og 27 dage. Du kan se, at din hund er i løbetid, når der kommer blod fra skeden. Nogle hunde gør sig rene hele tiden, andre lader blodet løbe, og så kan et løbetidsbind være en god idé.

Det er vigtigt at vide, at ægløsningerne forekommer lige i umiddelbar forlængelse af løbetiden. Når ægløsningerne starter, vil hunhundens ydre kønsdele (vulva) svulme op, og den vil acceptere parring.

Hunhunde kommer kun i løbetid 2-3 x årligt. Intervallet imellem løbetiderne er forskellige fra hund til hund, men det mest almindelige er ca. 6 måneder.

Efter løbetiden kan nogle hunhunde tro, at de skal have hvalpe, selvom de ikke er blevet parret. Det kalder man falsk drægtighed. Symptomerne kommer 1-2 måneder efter løbetiden, og hunhunden får typisk hævede mælkekirtler og kan begynde at producere mælk, redebygningsadfærd, evt. øget beskyttelsestrang og øget aggression.

Overvejer du at få din hunhund steriliseret?

Udtalelser fra vores kunder

"God service"

Kanon med dyrene. Altid søde og venlige. Altid parat til en snak hvis der er noget man har brug for råd og vejledning til.

Christina Niemiec

"Super dejligt personale"

Min dejlige hvalp elsker at komme der ned og føler sig så tryg, så  skønt med en god dyrlæge i Brønderslev.

Karoline Jensen

"Forståelse og hjælp"

Tusind tak for forståelse og hjælp fra klinikken i vores lidt uheldige situation for et år siden. Nu er mis hjemme og alle er glade.

Anne Ulrich

"Dyrlægen god under hele behandlingen"

Vil gerne sige tak for den rummelig service, hvor jeg havde mulighed for at min søn kunne være med. 

Gitte Louise

​Kontakt os

​​Brønderslev Dyrehospital

​Østergade 85, Brønderslev

Klik her for rutevejledning


Telefon: 98 83 10 10
​(telefonen er lukket 12.30-13.30)

E-mail: kontakt@jerslevdyreklinik.dk

ÅbningstiderMandag - Fredag

08.00 - 17.00​

Lørdag og søndag

Lukket