Fyrværkeri​

Husk at passe på dit dyr Nytårsaften!

Rigtig mange hunde, katte og heste er bange for fyrværkeri.

Du kan gøre meget for at forebygge fyrværkeriangst, klik her og læs hvordan du gør i den vedhæftede folder og læs på nettet på f.eks dyrefondets hjemmeside www.dyrefondet.dk.

Hvis dit dyr allerede har prøvet en nytårsaften hvor den lå og rystede under sofaen er det nødvendigt at gøre mere....

Det allerbedste for disse dyr var at komme på ”ferie” langt væk i december måned, men det er desværre ikke altid praktisk muligt.

Der findes medicin mod lydangst hos hund. Det er et nyt produkt der blev lanceret sidste år og det har vist sig at give gode resultater hos nogle hunde men ikke alle. Produktet er receptpligtigt og skal ordineres af dyrlægen.

Vi har igennem flere år haft gode erfaringer med fodertilskuddet Zylkene og det nyere produkt Kalm, . Disse fodertilskud indeholder høje koncentrationer af mælkepeptider, der har vist sig at virke angstdæmpende. Kalm indeholder også aminosyren L-tryptofan der omdannes til Serotonin i kroppen. Serotonin er kroppens ”lykkehormon” og virker stressnedsættende.

Fordelen ved disse produkter er, at de ikke har bivirkninger og kan bruges af alle hunde, unge som gamle. Så vi synes disse produkter er værd at prøve. De kan også bruges sammen med medicinen hvis det skulle være nødvendigt.

Udover kosttilskuddene kan man også bruge feromonerner Adaptil og Feliway der virker stressnedsættende på dyrene og ”Thundershirt” der er en ”bodystocking” til hunde og som har vist sig at give mange hunde en fornemmelse af tryghed når de har den på. Lidt ligesom ”kænguruslyngen” man kan bruge til spædbørn.

Det er dog vigtigt at understrege at angstrelaterede lidelser ikke kan klares med kosttilskud alene. Det vil til enhver tid være bedre at forebygge. Man kan træne sin hund til at vænne sig til fyrværkeri så det kan vi kun opfordre til at man gør.

Mange hunde der er bange for fyrværkeri er også bange for andre ting (tordenvejr, støvsuger) og nogle gange er de også meget forsigtige sammen med andre hunde og mennesker.

Hvis din hund generelt viser at den er ængstelig bør du få den undersøgt hos en dyrlæge, specielt hvis den ikke altid har været det. Nogle af disse hunde har kroniske smerter i f.eks led og ører, eller metaboliske lidelser, andre har gavn af angstnedsættende træning.

Alle angste hunde og katte får bedre livskvalitet, hvis de får hjælp.​

Kat​

Raske katte er glade katte.

Adfærdsændringer hos kat er som regel det første tegn på at din kat ikke er rask.

Er din kat urenlig?

Slikker den sig meget?

Hund

Er din hund syg?

Vil du have gode råd om pasning af din hund?

Hvordan forebygger du sygdom?

Førstehjælp til din hund

Skal din hund vaccineres?

Sundhedsabonnement

Vi tilbyder nu Sundhedsabonnement til hund og kat.

For 89,- (kat) og 99,- (hund)​ pr måned kan du sikre dit dyr bedre sundhed og spare penge

Jerslev Dyreklinik
Nøragervej 3
9740 Jerslev J

Hverdage 8-16

Brønderslev Dyreklinik
Bredgade 72
9700 Brønderslev

BRØNDERSLEV

Bredgade 72

9700 Brønderslev

Åbningstider hverdage 12-17

tlf 9883 1010

info@brønderslevdyreklinik.dk

facebook-logo

JERSLEV

Nøragervej 3

9740 Jerslev J

Åbningstider hverdage 8-16

tlf 9883 1010

info@jerslevdyreklinik.dk

facebook-logo