Forebyggelse af sygdom​

"Forebyggelse er bedre end behandling"

Som dyrlæger er vi uddannede til at opdage sygdomstegn hos dit dyr, som du som ejer ikke er opmærksom på eller ikke har observeret.

Vi anbefaler derfor at du tager din hund eller kat til sundhedseftersyn mindst én gang årligt.

Med udgangspunkt i sundhedseftersynet og eventuelle yderligere undersøgelser kan vi rådgive om behandling og/eller forebyggelse af sygdomme og adfærdsproblemer for at sikre at dit kæledyr forbliver rask.

Hvad er et sundhedseftersyn?

Ved sundhedseftersynet bliver dit dyr vejet og dets normalvægt registreres.

Dyrlægen undersøger dyrets øjne, ører, mundhule, led, hud, og kønsorganer, lytter på hjerte og lunger og tjekker om der er tegn på parasitter. Hvis dyret har ændret adfærd er det vigtigt at oplyse dyrlægen om dette da ændret adfærd kan være tegn på begyndende sygdom.

Hvis dit dyr viser sig at have sundhedsmæssige problemer kan der foretages yderligere undersøgelser såsom blod-, fæces- og urinundersøgelser. Vi har også mulighed for at foretage røntgenundersøgelser hvis det er aktuelt.

Hvis dyret skal vaccineres kan det gøres i forbindelse med sundhedseftersynet.

Vaccination

Vaccination af hund og kat kan foretages årligt eller hvert 2.eller 3. år afhængig af typen af vaccine og hvilke sygdomme man ønsker at dyret skal være beskyttet imod. Alle hunde og katte bør vaccineres mod de vigtigste sygdomme som er parvovirus og hundesyge hos hund og kattesyge og katteinfluenza hos kat, da dyrene i værste fald kan dø af disse sygdomme. Hvilket vaccinationsprogram der vælges er individuelt for hvert enkelt dyr og aftales med dyrlægen ved sundhedseftersynet.

De vacciner vi anvender i klinikken er gennemtestede og sikre og dækker optimalt mod sygdommene med færrest mulige bivirkninger.

Hvis du skal have dit dyr med til udlandet gælder der specielle regler for hvilke vaccinationer der kræves. Derudover skal din hund være chipmærket eller øretatoveret og skal have lavet et EU-dyrepas.

Du er velkommen til at kontakte os så vi kan hjælpe dig, du kan også se reglerne på fødevarestyrelsens hjemmeside: www.foedevarestyrelsen.dk

Vaccination af hvalpe og killinger

Vi anbefaler at starte vaccination af hvalpe og killinger fra 8 ugers alderen.

Når det er første gang et dyr vaccineres skal det have endnu en vaccination 3-4 uger efter for at vaccinen virker optimalt.

Det kaldes en basisvaccination.

Dit nye familiemedlem bliver i forbindelse med vaccínationen undersøgt grundigt så du allerede få dage efter at have købt hvalpen eller killingen ved at den er sund og rask. Det er vigtigt at hvalpe og killinger er beskyttet mod de meget smitsomme sygdomme så tidligt som muligt, da det er de helt unge dyr der bliver mest syge og derfor har størst risiko for at dø af infektionerne.

Derudover er det vigtigt at specielt hundehvalpe får mulighed for at danne sociale relationer med andre hunde i en ung alder, da det forebygger adfærdsproblemer. Man ved at den vigtigste periode hvor hvalpen lettest vænner sig til nye situationer, andre hunde, børn, trafik etc. er hvor den er imellem 6 og 14 uger. Da det kan være risikabelt at lade uvaccinerede hvalpe lege med andre hunde bør man ikke gå til hvalpe- og socialiseringstræning før hvalpen er vaccineret som minimum 1. gang.

Chipmærkning/øretatovering af hvalpe

Vær opmærksom på at hunde, ifølge den nye Lov om Hunde, nu skal være chipmærkede eller øretatoverede índen de er fyldt 8 uger og ikke som tidligere inden 16 uger. Chipmærkning kan foretages hos os i forbindelse med det første sundhedseftersyn og den første basisvaccination.

Kat​

Raske katte er glade katte.

Adfærdsændringer hos kat er som regel det første tegn på at din kat ikke er rask.

Er din kat urenlig?

Slikker den sig meget?

Hund

Er din hund syg?

Vil du have gode råd om pasning af din hund?

Hvordan forebygger du sygdom?

Førstehjælp til din hund

Skal din hund vaccineres?

Sundhedsabonnement

Vi tilbyder nu Sundhedsabonnement til hund og kat.

For 89,- (kat) og 99,- (hund)​ pr måned kan du sikre dit dyr bedre sundhed og spare penge

Jerslev Dyreklinik
Nøragervej 3
9740 Jerslev J

Hverdage 8-16

Brønderslev Dyreklinik
Bredgade 72
9700 Brønderslev

BRØNDERSLEV

Bredgade 72

9700 Brønderslev

Åbningstider hverdage 12-17

tlf 9883 1010

info@brønderslevdyreklinik.dk

facebook-logo

JERSLEV

Nøragervej 3

9740 Jerslev J

Åbningstider hverdage 8-16

tlf 9883 1010

info@jerslevdyreklinik.dk

facebook-logo